Veelgestelde vragen over auto wrappen

» Auto wrappen is het volledig of gedeeltelijk beplakken van uw auto met een laag wrapfolie. Met auto wrappen verandert u gemakkelijk en goedkoop de kleur van uw auto en beschermt u de lak. Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over auto wrappen.

Kan ik door de wasstraat met een gewrapte auto?

Ja, een auto die is voorzien van wrapfolie kan gewoon door de wasstraat. Wel adviseren wij om na het wrappen ongeveer twee weken te wachten met het wassen van uw auto. U weet dan zeker dat de wraplaag helemaal goed aan de lak is gehecht.

Beschermt de wrapfolie tegen krassen?

De folie beschermt tegen oppervlakkige schade, zoals krasjes van takken en steenslag. Daarnaast beschermt de folie de lak van uw auto tegen uv-straling, vogelpoep, strooizout, etc.

Moet ik iets doorgeven aan het RDW na het laten wrappen van mijn auto?

Het is belangrijk dat u het RDW op de hoogte stelt van het feit dat uw auto gewrapt is, zodat zij de nieuwe kleur van de auto kunnen aanpassen op uw kenteken. Dit doet u door het formulier ‘aanvraag kleurwijziging’ in te vullen. Het aanpassen van de kleur op uw kentekenbewijs is geheel kosteloos.

Hoe lang duurt auto wrappen?

Voor het wrappen van een auto rekenen wij twee tot drie werkdagen. Wij nemen hier graag de tijd voor, om overhaast werk te voorkomen en een nette afwerking te garanderen. Het is mogelijk om een gratis leenauto mee te krijgen in de periode dat uw auto door ons wordt gewrapt.

Kan de wrapfolie makkelijk en zonder risico verwijderd worden?

De wrap kan gemakkelijk en zonder risico verwijderd worden. Echter, het verwijderen van een sticker kan de lak van de auto wel beschadigen. Dit is afhankelijk van hoe goed de kwaliteit van de lak is. Vooral op plaatsen waar de lak is hersteld na schade, bestaat er een kans dat de lak beschadigt.

Wilt u meer informatie over auto wrappen?

Neem dan contact met ons op via 0320 848 116 of door een mail te sturen naar info@autowrappen.com. Onze specialisten staan u graag te woord. U kunt ook kijken op onze pagina over auto wrappen.